29 mars 2012

Äntligen!

Nu kan jag äntligen färdigställa beställningar samt ta emot massa nya. För idag kom det 250 st Pilutta lappar i brevlådan. Tjohooo!!


"One piece" i ljusrosa

Till en tjej som snart fyller 4 år. En ljusrosa one piece med rosa randigt tyg i fickorna och huvan.

24 mars 2012

Klädvisning

Var inbjuden till en klädvisning på Familjens Hus i veckan och sydde snabbt upp dessa haremsbyxor för att kunna visa den modellen live. (Eftersom jag inte syr någon färdig kollektion så visade ju upp några av barnens pilutta kläder). Lilla T hann aldrig testa dem innan visningen men nu när hon har på sig dem så måste jag sy in dem i midjan för där var de aningen stora. Men det är fort ordnat. Älskar detta tyg som är brunt med blommor i rosa och vitt.




Var jätte roligt att det kom så många mammor och barn, var till och med dem som fick stå i hallen för att det inte fanns plats. Det var skoj att ha visningen och eftersom det var första gången så missade jag att säga flera saker, men alla är vi nybörjare ibland. Kan ju bara bli bättre. Fick även förfrågningar om jag kan hålla s.k. homepartyn. Men jag har ju ett litet bekymmer och det är ju min allergi mot pälsdjur. Så för tillfället kan jag bara besöka allergivänliga hem.

Lördag 14 april är jag uppbokad för klädvisning i Folkets Hus så kom gärna dit och se kläder och tyger live. Denna gång kommer jag även ha försäljning av plagg, mössor, pannband, nappband och annat smått och gott.

Nu har jag flera beställningar att färdigställa vilket är superskoj. Bara mina Pilutta lappar kommer så jag kan märka alla plaggen.

Vill även passa på att gratta min allra käraste syster på hennes stora dag.

GRATTIS JOSSAN PÅ 26 ÅRS-DAGEN!!!


Trevlig helg på er!

22 mars 2012

Pannband

Snygga pannband i svart och lila.

Pris 100:- /st


21 mars 2012

Kepsmössa

Finns säkert fler än min son som inte njuter av vårsolen på samma sätt som hans mamma. Han tycker den stör honom när han leker utomhus och när vi åker bil. Han har löst problemet genom att dra ner sin mössa så den skärmat av solen lite.

I går kväll sydde jag honom en mössa med skärm, en mjuk kepsmössa som han valt att kalla modellen :-)

Nu finns den att beställa i alla storlekar och massvis med färger.

I morgon får lillasyster en kepsmössa.


Kepsmössa 150:-

20 mars 2012

Rosa moln

Body i rosa med vita moln, brun kantning. Bruna velourbyxor med fuskfickor.
Storlek 56


16 mars 2012

Vårmössor


Nyfödd

Ett set med body och byxa i storlek 50.
Bodyn är rosa med flugsvampar och matchande byxor i röd härlig velour.



13 mars 2012

Bä bä vita lamm...

Storebror i familjen fick vara med och bestämma tyg och bä bä vita lamm var ett självklart val. Han skulle ha med blåa detaljer och lillasyster med rosa.

 Lillasyster i en bä bä tunika  och svart och vit randiga tights. Jag sydde den i storlek 86 men hon har inte riktigt vuxit i den än, men det går fort så är hon där.
Storebror ville ha en t-shirt vilket var ett klokt val eftersom han är väldigt varm av sig.

12 mars 2012

Fordonströja

Fordonströja i grönt med svart kantning och svarta muddar i ärmar.


11 mars 2012

Pannband

Ett säkert vårtecken - pannband.


09 mars 2012

1 års present

Till en liten kille

storlek 86

ops... mössan hamnade på sniskan

08 mars 2012

Molnbyxa och body

Molnbyxa i svart med limefärgade muddar och en matchande body i svart med limefärgad kantning. Storlek 62


07 mars 2012

Räv i helikopter

Fortsätter med min syskonmatchning. Storebror S har en tröja med dessa söta rävar som flyger helikopter. Och lillasyster fick en kjol i samma tyg och svart/vit randiga tights.


Nya tyger

Snart anländer dessa härliga tyger, passa på att lägga beställningar för de kommer i en begränsad mängd.

Moln i orange/gul, rosa och ljus turkos

 Bä bä vita lamm i rosa och blått


Tandtroll i lime och matchande ränder i lime/vit

02 mars 2012

Vårmössor

Nu får man känslan att våren är på väg. Och det märker jag när det gäller mössor. Många som vill ha en ny och fin vårmössa.

Proffsigt resultat

Sedan jag investerade i ytterligare en till maskin så blir kantningen så här fin. Har fått så fina kommentarer att det ser väldigt proffsigt ut och jag blir så glad av att höra det.  Med bra verktyg så blir resultatet bättre, så enkelt är det. Det må kosta men det är det värt.


Astronauter

Nu är även lilla damens vårgarderob i produktion ;-) Har börjat med att syskonmatcha henne med storebror. Han har en tröja i detta astronauttyg och i går hittade jag en stuvbit som räckte till en matchande kjol. Hon har svart och vitrandiga tights som hon kommer kunna matcha med fler plagg som är på g.

01 mars 2012

Vårgarderob

Idag fick vi känna på lite värme, 2 plusgrader, och när lilla S var på förskolan så passade jag på att sy en ny t-shirt till honom. Nu har jag påbörjat mitt projekt "Barnens vårgarderob". Har skissat klart en planering med tyger och modeller för annars får jag beslutsångest när jag står framför alla tyger. Men nu har jag ett körschema som bara bockas av allt eftersom :-)

Har några nya mönster jag ska testa, alltid lika roligt. Även ett försök till återvinning är planerat, blir spännande att se om mina ideér går att förverkliga i praktiken.

Här är en bild på t-shirten som tyvärr ser blek ut i färgerna jämfört med hur det är i verkligheten. Väldigt knalliga och glada färger. Självklart åkte den på direkt S kom hem och fick syn på den.